Μπακλαβάς Σοκολάτα συνταγή του Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert
Βάλτε όλη σας την τέχνη και δεχτείτε την πρόκληση για να φτιάξετε μοναδικό σοκολατένιο χαλβά.
- 250 γρ. βούτυρο
- 500 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
- 170 γρ. κουβερτούρα 65% κακάο NESTLÉ DESSERΤ
- 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 συσκευασία φύλλο Βηρυτού
Υλικά για το σιρόπι
- 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 500 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 150°C.
- Σε ένα μπολ βάλτε τα καρύδια, τα 50 γρ. ζάχαρη, την κανέλα και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, και ανακατέψτε καλά.
- Βουτυρώστε καλά ένα σκεύος 30x40 εκ. και τοποθετήστε τα μισά περίπου φύλλα στο ταψί, βουτυρώνοντάς τα καλά ένα-ένα πριν τα τοποθετήσετε.
- Απλώστε το μισό μείγμα από τη γέμιση καλά πάνω στα φύλλα.
- Προσθέστε 3-4 φύλλα ακόμα βουτυρώνοντάς τα και από πάνω βάλτε την υπόλοιπη γέμιση.
- Από πάνω βάλτε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα καλά, επίσης.
- Χαράξτε το γλυκό μέχρι κάτω σε 50 κομμάτια σχήματος ρόμβου, από πάνω απλώστε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήστε για 1,5 ώρα.
- Μισή ώρα πριν να είναι έτοιμο βάλτε την υπόλοιπη ζάχαρη με το χυμό σε ένα κατσαρολάκι και βράστε τα μέχρι να γίνουν ένα ωραίο σιρόπι.
- Με το που βγάλετε το ταψί από τον φούρνο σιροπιάστε το και αφήστε το να κρυώσει για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.