Μους Λευκής Σοκολάτας Μόντε Κάρλο Συνταγή με Nestlé Dessert
Η ιδανική συνταγή για μους λευκής σοκολάτας Μόντε Κάρλο, για όσους λατρεύουν τη λευκή σοκολάτα και θέλουν ένα δροσιστικό γλυκό.
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Λευκή 180γρ.
- 2 ασπράδια αυγών
- 35γρ. ζάχαρη άχνη
- 35γρ. ζάχαρη
- λίγη βανίλια
- 200ml κρέμα γάλακτος
- Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη και πολύ λίγη βανίλια. Φτιάξτε με ένα κορνέ ή ένα κουτάλι μικρές μαρέγκες και ψήστε τις για 1 ώρα στους 100°C.
- Κόψτε την κουβερτούρα σε κομματάκια και λιώστε την σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων για 1½ λεπτό στα 500W (μεσαία ένταση). Ανακατέψτε ώστε να πάρει μία λεία όψη και αφήστε να κρυώσει για 1-2 λεπτά.
- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ σε σφιχτή κρέμα. Προσθέστε τη μισή κρέμα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε στη συνέχεια την υπόλοιπη και ανακατέψτε με απαλές περιστροφικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
- Προσθέστε τις μαρέγκες στο μίγμα και ανακατέψτε ανάλαφρα. Τοποθετήστε το μίγμα σε γυάλινες φόρμες ή ποτηράκια, και βάλτε στο ψυγείο για περίπου 24 ώρες.