Μους με 3 είδη Σοκολάτας Συνταγή με κουβερτούρα Nestlé Dessert
Φτιάξτε Μους με τρεις σοκολάτες για 8 άτομα και καταπλήξτε τους αγαπημένους σας με τον πιο γλυκό τρόπο!
- 1/2 κουβερτούρα NESTLE DESSERT (100γρ.)
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 1/2 κουβερτούρα NESTLE DESSERT Λευκή (90γρ.) + 2 κομματάκια
- 1/2 κουβερτούρα NESTLE DESSERT Γάλακτος (85γρ.) + 1 κομματάκι
- 2 αυγά
- Σε ένα γυάλινο μπολ σπάστε την κουβερτούρα σε κομματάκια. Ζεστάνετε 100ml της κρέμας γάλακτος στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 500W και την ρίχνετε στην σοκολάτα. Σκεπάζετε το μπολ και περιμένετε για 5 λεπτά. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μίγμα στα ποτηράκια - περίπου 2cm για κάθε ποτηράκι- και τα τοποθετείτε στο ψυγείο.
- Λιώνετε την λευκή σοκολάτα (σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων), την ανακατεύετε με το σύρμα και την αδειάζετε σε ένα μπολ.
- Χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σφικτή κρέμα με το μίξερ και ενσωματώστε το 1/3 της στη λευκή σοκολάτα μέχρι να γίνει το μίγμα σας ομοιογενές. Προσθέστε την υπόλοιπη κρέμα ανακατεύοντας ελαφρά. Μοιράστε το μίγμα στα ποτηράκια και αφήστε τα ένα βράδυ στο ψυγείο.
- Λιώνετε την σοκολάτα γάλακτος στον φούρνο μικροκυμάτων για 1½ λεπτό στα 500W. Προσθέστε τους κρόκους των αυγών και ανακατέψτε.
- Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα με το μίξερ και προσθέστε την στο μίγμα σοκολάτας. Μοιράστε την μους στα ποτηράκια και βάλτε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες πριν τα σερβίρετε.
- Με ειδικό μαχαιράκι κοπής κόβετε φλούδες λευκής σοκολάτας και γαρνίρετε τα ποτηράκια σας.