Monkey bread με σοκολάτα & κεράσι του Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert
Φτιάξτε monkey bread με κεράσι και σοκολάτα!
Για τη ζύμη:
- 250 ml νερό
- 1 μαγιά ξερή
- 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 60 γρ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Για βούτηγμα:
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
Για το γλυκό μας:
- 400 γρ κεράσια χωρίς κουκούτσια
- 50 γρ νερό
- 200 γρ ζάχαρη
- 1 κ.σ. κορνφλάουρ
- 200 γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT Γάλακτος ή κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT
Για τη γέμιση:
- Βάζουμε τα κεράσια, το νερό, τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαφριά μαρμελάδα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη ζύμη:
- Ανακατεύουμε τη μαγιά με 50 γρ. από το νερό σε ένα μπολ με ένα σύρμα και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μίξερ με το σύρμα ανακατεύουμε για 2 λεπτά τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό και στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα νερό - μαγιά και ανακατεύουμε άλλο ένα λεπτό.
- Στη συνέχεια βάζουμε το γάντζο, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για την ζύμη και ανακατεύουμε. Εάν η ζύμη δεν ξεκολλάει από το μίξερ προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι (1-2 κ.σ.).
- Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε τη ζύμη μέσα και αφήνουμε κάπου ζεστά με μια πετσέτα σκεπασμένο να διπλασιαστεί (περίπου 1 ώρα). Όσο περιμένουμε τη ζύμη ετοιμάζουμε το μείγμα για το βούτηγμα.
Για το βούτηγμα:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα με ένα κουτάλι.
- Όταν περάσει 1 ώρα, κόβουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και τα κάνουμε μικρά μπαλάκια (διάμετρο 2 εκ). Περνάμε διαδοχικά τα μπαλάκια από το λιωμένο βούτυρο και στην συνέχεια από το μείγμα της ζάχαρης.
- Γεμίζουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ (25 εκ.) με τα μισά μπαλάκια (σκοπός μας είναι μόλις ψηθεί το ψωμί, τα μπαλάκια να εφάπτονται). Αν η φόρμα δεν είναι αντικολλητική, καλό είναι να τη βουτυρώσουμε.
- Απλώνουμε τη μισή γέμιση, μοιράζουμε τη μισή σοκολάτα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μπαλάκια.
- Απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση και τη σοκολάτα. Αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος να διπλασιαστεί ξανά (περίπου 40 λεπτά).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30 - 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε.