Moelleux σοκολάτας συνταγή του Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert
Φτιάξτε παρέα με τον Άκη Πετρετζίκη Moelleux σοκολάτας!
- 220 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για τη φόρμα
- 1 κ.γ. κακάο Nestle Dessert, για τη φόρμα
- 170 γρ. κουβερτούρα Nestle Dessert
- 120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 μεσαία αυγά
- 1 κρόκο αβγού
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. λιωμένη κουβερτούρα Nestle Dessert, για το σερβίρισμα
- άχνη ζάχαρη, για το σερβίρισμα
- χριστουγεννιάτικα κας-κας, για το σερβίρισμα
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Αλείψτε με βούτυρο και πασπαλίστε με κακάο 6 ατομικές μεταλλικές φόρμες διαμέτρου 8 εκ.
- Αφήστε τες στην άκρη μέχρι να τις χρειαστείτε.
- Βάλτε σε ένα γυάλινο μπολ την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια μαζί με το βούτυρο.
- Σκεπάστε με διαφανή μεμβράνη το μπολ και τοποθετήστε το στον φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό στα 800 Watt μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
- Βγάλτε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων.
- Προσθέστε τη ζάχαρη, τα αυγά, τον κρόκο αυγού και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε με το σύρμα χειρός.
- Μοιράστε το μείγμα στις ατομικές φόρμες καλύπτοντας τα 2/3 του ύψους τους.
- Ψήστε στον φούρνο για 13-15 λεπτά μέχρι να σφίξουν τα moelleux αλλά να παραμένει αρκετά υδαρές το κέντρο τους.
- Αφαιρέστε τα moelleux από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα δευτερόλεπτα.
- Ξεφορμάρετε τα moelleux, και σερβίρετε με λιωμένη κουβερτούρα, άχνη ζάχαρη και χριστουγεννιάτικα κας-κας.