Μηλόπιτα Ανάποδη Σοκολάτας του Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert
Δημιουργήστε ανάποδη μηλόπιτα με σοκολάτα και δώστε ένα twist σε αυτό το παραδοσιακό γλυκό!
Για τη ζύμη:
• 120γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 1 μεσαίο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
• 250ml ξινόγαλο
• 150γρ. μέλι
• 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
• 1κ.γ. κανέλα
• 1κ.γ. μαγειρική σόδα
• ½κ.γ. αλάτι
• 1κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT Γάλακτος ψιλοκομμένη(170 γρ.)
Για την επικάλυψη:
• 90γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 1πρέζα αλάτι
• 60γρ. βούτυρο και επιπλέον για το ταψί
• 4κόκκινα μήλα
Για το σερβίρισμα:
• παγωτό βανίλια
• φύλλα δυόσμου
• σως καραμέλα
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά, το ξινόγαλο, το μέλι και ανακατέψτε πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήστε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, τη σόδα και το αλάτι, ανακατέψτε και προσθέστε τα στον κάδο με τα υγρά. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα γάλακτος και προσθέστε τη στο μπολ. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίξτε τη ζάχαρη και το αλάτι. Μόλις αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε ελαφρά ώστε να γίνει η καραμέλα. Αφαιρέστε από τη φωτιά όταν πάει να αρπάξει.
- Ρίξτε την καραμέλα σε μία βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση και απλώστε να πάει παντού.
- Σε αυτό το σημείο ετοιμάστε τα μήλα: Αφαιρέστε το κέντρο, κόψτε στη μέση και κόψτε σε πολύ λεπτές φέτες και τοποθετήστε τα στο ταψάκι, πάνω από την καραμέλα, από έξω προς τα μέσα σαν να κάνετε έναν κύκλο, χωρίς να απέχουν πολύ μεταξύ τους.
- Τέλος προσθέστε από πάνω τη ζύμη και απλώστε απαλά.Ψήστε στο φούρνο για 50-60 λεπτά.
- Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά. Αναποδογυρίστε σε μία πιατέλα και αφαιρέστε τη φόρμα.
- Σερβίρετε με παγωτό, διακοσμήστε με φύλλα δυόσμου και ραντίστε με σάλτσα καραμέλας.
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές γλυκών από τον Άκη Πετρετζίκη