Μελομακάρονα Σοκολάτας συνταγή του Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert
Συνταγή για μπισκοτένια μελομακάρονα με σοκολάτα.Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα με μοναδικές συνταγές από τον Άκη!
Υλικά για το 1ο μείγμα
- 400 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 400 γρ. σπορέλαιο
- 180 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- ½ κ.γ. γαρίφαλλο
- 2-3 κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Υλικά για το 2ο μείγμα
- 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
- 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Υλικά για σιρόπι
- 500 ml νερό
- 800 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 150 γρ. μέλι
- 3 στικ κανέλας
- 3 ολόκληρα γαρίφαλλα
- 1 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση
Για την επικάλυψη
- 340 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT 65% κακάο
Για διακόσμηση
- 100 γρ. κουβερτούρα λευκή NESTLÉ DESSERT
- Βάλτε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν 3-4 ώρες πριν αρχίσετε τα μελομακάρονα για να προλάβει να κρυώσει.
- Μόλις πάρει μια βράση αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το μέλι.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C.
- Βάλτε στη συνέχεια όλα τα υλικά του 1ου μείγματος και ανακατέψτε τα με ένα σύρμα.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα υλικά του 2ου μείγματος και προσθέστε το 1ο μείγμα.
- Ανακατέψτε πολύ απαλά με τα χέρια, το πολύ για 10 δευτερόλεπτα για να μην κόψει το μείγμα.
- Πλάστε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο, 30 γρ. το καθένα) και ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να τραγανίσουν.
- Μόλις είναι έτοιμα, ρίξτε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήστε τα για 30 δευτερόλεπτα.
- Βάλτε τα στο ψυγείο και μόλις κρυώσουν βουτήξτε τα σε λιωμένη σοκολάτα για να τα καλύψετε.
- Προαιρετικά μπορείτε να διακοσμήσετε με λευκή κουβερτούρα.