Madeleines Σοκολάτας Συνταγή με κουβερτούρα Nestlé Dessert
Ετοιμάστε ένα μπολ και δημιουργήστε με πολύ εύκολο τρόπο νοστιμότατα σοκολατένια Madeleines.
• 150γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT 65% Κακάο
• 4 αυγά
• 180γρ. αλεύρι και 1 κ.σ. επιπλέον
• 150γρ. βούτυρο και λίγο ακόμα επιπλέον
• 90γρ. καστανή ζάχαρη
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Λιώστε το βούτυρο και αφήστε στην άκρη να κρυώσει. Τρίψτε την κουβερτούρα στον τρίφτη.
- Μέσα σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέστε το αλεύρι, το βούτυρο, το μπέικιν και την τριμμένη κουβερτούρα. Βάλτε το μίγμα σε ένα κορνέ.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 °C.
- Αλευροβουτυρώστε τις θήκες της φόρμας και προσθέστε το μίγμα (τα 2/3). (Μπορείτε να βρείτε και ειδικές φόρμες σιλικόνης για μαντλέν, οι οποίες δε χρειάζονται αλευροβουτύρωμα).
- Αφήστε το υπόλοιπο μίγμα στο ψυγείο.
- Ψήστε τα μαντλέν για 7-10 λεπτά. Πρέπει να πάρουν ένα ξανθό χρώμα και να φουσκώσουν ελαφρά.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα μαντλέν.