Κουραμπιέδες με Σοκολάτα συνταγή του Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert
Συνταγή για κουραμπιέδες με σοκολάτα και όλες οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες γλυκές συνταγές από τον Άκη!
Για το 1ο μίγμα:
- 125 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο
- 125 γρ. βούτυρο γάλακτος
- 50 γρ. αμύγδαλα τριμμένα ωμά στο μούλτι
- 75 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουτάλι γλυκού ανθόνερο
- 2 βανίλιες
Για το 2ο μίγμα :
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το 3ο μίγμα :
- 80 γρ. αμύγδαλα φιλέ
- 2 κουβερτούρες NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα (340 γρ.) ψιλοκομμένες
Για πασπάλισμα:
- ανθόνερο
- ζάχαρη άχνη
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα ταψάκι ρίχνετε τα αμύγδαλα φιλέ (φέτες) και τα βάζετε στο φούρνο για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Προσοχή γιατί μπορεί τη μία στιγμή να φαίνονται άψητα και την αμέσως επόμενη να μας έχουν καεί. Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνετε να κρυώσουν καλά. Σε περίπτωση που είναι ζεστά, θα χαλάσει η συνταγή μας. Ο φούρνος σας παραμένει στους 200°C.
- Χτυπήστε όλα τα υλικά του μίγματος 1 στην κουζινομηχανή με τα μαχαίρια ,μέχρι να ομογενοποιηθούν για περίπου μισό λεπτό.
- Στη συνέχεια προσθέστε το μίγμα 2 (αλεύρι και μπείκιν πάουντερ) και χτυπήστε για άλλο μισό λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί και αυτό.
- Τέλος ρίξτε το μίγμα 3 και ανακατέψτε με το χέρι.
- Πλάστε τους κουραμπιέδες (20-25γρ. ο κάθε ένας) και τοποθετήστε τους σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει λαδόκολλα. Είναι πολύ σημαντικό όλοι οι κουραμπιέδες να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά κατεβάζοντας την θερμοκρασία στους 180°C όταν βάλετε το ταψί.
- Αφήστε τους αφού τους βγάλετε από το φούρνο για 10 λεπτά ώσπου να κρυώσουν.
- Πασπαλίστε με λίγο ανθόνερο και άχνη ζάχαρη.