Κουλουράκια Χωρίς Ψήσιμο συνταγή του Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert
Φτιάξτε πολύ εύκολα και στο άψε σβήσε κουλουράκια σοκολάτας με νιφάδες βρώμης και τριμμένα αμύγδαλα.
- 170 γρ. κουβερτούρα NESTLE DESSERT, ψιλοκομμένη
- 150 γρ. νιφάδες βρόμης
- 130 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένους
- 20 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα
- 20 γρ. γάλα σε σκόνη
- 1 κ.σ. κακάο
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. ταχίνι
- ½ κ.γ. εκχύλισμα λεμονιού ή ξύσμα από 1 λεμόνι
- Κόψτε την κουβερτούρα NESTLE DESSERT σε κομματάκια και λιώστε την για 2 λεπτά σε ένα γυάλινο μπολ στoν φούρνο μικροκυμάτων στα 500 Watt (μεσαία ένταση).
- Βάλτε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάστε τη λιωμένη κουβερτούρα NESTLE DESSERT μέσα στο μπολ και ανακατέψτε την καλά.
- Φορώντας γάντια πάρτε το μισό μείγμα και κάντε το ένα σαλάμι με διάμετρο 2 εκ. Το ίδιο κάντε και με το υπόλοιπο μείγμα.
- Βάλτε το ταψάκι στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
- Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού κόψτε το κάθε “σαλάμι” σε 20 φέτες.
- Σερβίρετε τα κουλουράκια κρύα ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Αν θέλετε βουτήξτε το μισό κουλουράκι σε λιωμένη σοκολάτα.
- Αφήστε να στεγνώσει καλά η σοκολάτα και σερβίρετε.