Κέικ Στρατσιατέλα Συνταγή με κουβερτούρα Nestlé Dessert
Μια απολαυστική συνταγή για κέικ στρατσιατέλα που θα λατρέψουν τα παιδιά σας, αλλά και εσείς.
- 3 αυγά
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT 200γρ.
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT Γάλακτος 170γρ. (για τη διακόσμηση)
- 30γρ. καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ
- 240γρ. αλεύρι
- 200γρ. γιαούρτι
- 200 ml ηλιέλαιο
- 80γρ. άχνη ζάχαρη
- ½ φακελάκι μπεικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Κόψτε την κουβερτούρα σε κομμάτια.
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, την κουβερτούρα και το μπέικιν. Αφήστε το μίγμα στην άκρη.
- Στο κάδο του μίξερ χτυπήστε στη δυνατή σκάλα τα αυγά με τη ζάχαρη, για 4-5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέστε το ηλιέλαιο σε δόσεις και το γιαούρτι και χτυπήστε για ακόμα 2-3 λεπτά.
- Εκτός μίξερ, ρίξτε σε δόσεις το αλεύρι με την κουβερτούρα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
- Αλευρώστε και βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ (23 εκ. διάμετρο), προσθέστε το μίγμα. και ψήστε για 20 λεπτά.
- Λιώστε τη κουβερτούρα Γάλακτος και περιχύστε το κέικ.
- Διακοσμήστε με καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ και αφήστε το ψυγείο για 40 λεπτά πριν σερβίρετε.