Κέικ Σοκολάτας συνταγή του Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert
Μια πολύ εύκολη συνταγή για κέικ σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη.
- 260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. αλάτι
- 3 αυγά
- 170 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 150 γρ. γάλα
- 100 γρ. ηλιέλαιο + έξτρα για το άλειμμά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- κακάο, για τη φόρμα
- άχνη ζάχαρη, για το πασπάλισμα
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Αλείψτε με ηλιέλαιο και πασπαλίστε με λίγο κακάο μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση διαμέτρου 25 εκ. και αφήστε στην άκρη μέχρι να την χρειαστούμε.
- Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι, και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
- Σε ένα άλλο μπολ βάλτε τα αυγά, την κουβερτούρα, τη ζάχαρη, το γάλα, το ηλιέλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίξτε στο μπολ το μείγμα από το αλεύρι και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα του κέικ, βάλτε τη φόρμα στον φούρνο και ψήστε για 35-40 λεπτά.
- Αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε στην άκρη για να κρυώσει.
- Μπορείτε να δείτε αν έχει ψηθεί το κέικ τρυπώντας το με μια οδοντογλυφίδα και αν αυτή βγει καθαρή το κείκ είναι έτοιμο.
- Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Αφήστε το κέικ σοκολάτας για 5 λεπτά να ξεκουραστεί & ξεφορμάρετε.
Ανακαλύψτε όλες τις συνταγές γλυκών του Άκη Πετρετζίκη."