Κεικ σοκολάτας
Φτιάξτε απολαυστικό και αφράτο κεικ σοκολάτας γάλακτος για να το μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας!
- 170γρ. NESTLE DESSERT® κουβερτούρα γάλακτος
- 100γρ. βούτηρο
- 5 αυγά
- 140γρ. αλεύρι
- 70γρ. ζάχαρη
- 16γρ. μαγιά
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C πριν φτιάξουμε το μαρμάρινο κέικ σοκολάτας γάλακτος.
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, με τη βοήθεια ηλεκτρικών ράβδων, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
- Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων και το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα, με το αλεύρι και τη μαγιά κοσκινισμένα. Ανακατέβουμε καλά.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να χιονίσουν και τα ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπολ, ένα με 165γρ και ένα με 335γρ.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα στη ζύμη των 165 γρ. και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τις ζύμες, εναλλάξ με τη βοήθεια κουταλιών, σε φόρμα για κέικ δαμάσκηνου 24 x 11εκ. προηγουμένως στρωμένη με χαρτί ψησίματος.
- Ψήνουμε το κέικ στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα.