Κέικ Πορτοκάλι με Λευκή Σοκολάτα του Άκη Πετρετζίκη
Πρωτοτυπήστε και φτιάξτε ένα εναλλακτικό κέικ πορτοκαλιού με λευκή σοκολάτα και σερβίρετε στους καλεσμένους σας ένα ονειρικό επιδόρπιο. Δείτε περισσότερες γλυκές συνταγές!
Υλικά για το κέικ:
- 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 4 μέτρια αυγά
- 240 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ. σπιτικό χυμό πορτοκαλιού
Υλικά για την επικάλυψη:
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Λευκή 180γρ. ψιλοκομμένη
- 120 ml κρέμα γάλακτος
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 140° C.
- Λαδώστε μια τετράγωνη φόρμα για κέικ (10x25cm) και στρώστε με λαδόκολλα την οποία λαδώνετε επιπλέον.
- Με τη βοήθεια του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά, δηλαδή πάνω από 10 λεπτά. Προσθέστε το ξύσμα και τα αυγά ένα - ένα ανακατεύοντας καλά με το μίξερ, πριν προσθέσετε το επόμενο.
- Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε το λίγο - λίγο στο μείγμα εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού.
- Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 50 - 60 λεπτά. Αφήστε για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα και έπειτα αναποδογυρίστε το πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει τελείως.
- Κόψτε στη μέση τα λευκά σοκολατάκια και διακοσμήστε το κέικ.
- Για να ολοκληρώσετε το κέικ πορτοκαλιού ετοιμάστε την επικάλυψη βράζοντας την κρέμα και ρίχνοντάς την πάνω στη ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η λευκή σοκολάτα και να γίνει ένα μείγμα. Αφήνετε στο ψυγείο να πήξει για λίγο και μετά, αφού τη χτυπήσετε λίγο στο μίξερ να αφρατέψει, προσθέστε την όμορφα πάνω από το κέικ μας.
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές γλυκών με λευκή κουβερτούρα και απολαυστικές συνταγές γλυκών από τον Άκη Πετρετζίκη. "