Κέικ Μήλου με Σοκολάτα του Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert
Φτιάξτε παρέα με τον Άκη Πετρετζίκη κέικ μήλου με σοκολάτα και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας.
Για το κέικ
- 4 μεσαία αυγά
- 350 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 80 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 180 γρ. ηλιέλαιο + έξτρα για το άλειμμά
- 370 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 30 γρ. κακάο + έξτρα για το άλειμμά
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ κανέλα
- 2 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
- 170 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT, ψιλοκομμένη
- Για τη ζύμη
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Αλείψτε με ηλιέλαιο και πασπαλίστε με λίγο κακάο μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση 25 εκ. και αφήστε στην άκρη μέχρι να την χρειαστείτε.
- Σε ένα μπολ βάλτε τα αυγά, τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού, και ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέστε το ηλιέλαιο και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέστε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι, και ανακατέψτε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίξτε σε ένα μπολ τα ψιλοκομμένα μήλα, την κουβερτούρα και την κανέλα, και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
- Ρίξτε τα μήλα με την κουβερτούρα μέσα στο μείγμα του κέικ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα του κέικ, απλώστε το με ένα κουτάλι, βάλτε το στον φούρνο και ψήστε για 60-70 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά μέχρι μέσα το κέικ.
- Μπορείτε να δείτε αν έχουν ψηθεί τρυπώντας με μια οδοντογλυφίδα και αν αυτή βγει καθαρή τότε το κέικ μας είναι έτοιμο.
- Αναποδογυρίστε το κέικ πάνω από μια σχάρα και αφήστε στην άκρη για να κρυώσει καλά.
- Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.