Κέικ Φουντουκιού με Frosting Μελιού Συνταγή με Nestlé Dessert
Εξαιρετική συνταγή για κέικ φουντουκιού με φρόστινγκ μελιού άψογα σερβιρισμένο.
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT Γάλακτος 170γρ.
- 3αυγά
- 100γρ. ζάχαρη
- 60γρ. αλεσμένα φουντούκια (πούδρα)
- 50γρ. αλεύρι
- Για το frosting:
- 70γρ. βούτυρο
- 70γρ. καστανή ζάχαρη
- 50γρ. μέλι
- 150γρ. τυρί κρέμα
- 1κ.σ. λεμόνι
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη σκόνη φουντουκιού και αφήστε το στην άκρη.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Στο κάδο του μίξερ χτυπήστε με το σύρμα τα 3 αυγά με τα 100γρ. ζάχαρη, στη δυνατή σκάλα, για 2-3 λεπτά.
- Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε λίγο-λίγο τη λιωμένη κουβερτούρα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Αφαιρέστε τον κάδο από το μίξερ και προσθέστε σιγά- σιγά το αλεύρι με την σκόνη φουντουκιού και ανακατέψτε με μια σπάτουλα.
- Αλευρώστε και πασπαλίστε με κακάο μια φόρμα με αποσπώμενη βάση (20εκ. διάμετρο).
- Προσθέστε το μίγμα μέσα στη φόρμα και ψήστε για 40-45 λεπτά. Ξεφορμάρετε και αφήστε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
- Για το frosting:Στο μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να αφρατέψουν καλά. Στη συνέχεια ρίξτε μέσα το τυρί κρέμα και χτυπήστε.