Καρυδόπιτα Σοκολάτας συνταγή του Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert
Υλοποιήστε μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη και δοκιμάστε καρυδόπιτα με σοκολάτα έτσι όπως δεν έχετε ξαναδοκιμάσει!
Για το κέικ:
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 120 γρ. γάλα
- 360 γρ. αλεύρι σκληρό
- 4 αυγά
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλο
- 2 βανίλιες
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- Kουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ κομμένη σε κομματάκια (100 γρ.)
- 50 γρ. καρύδια για ντεκόρ
Για το σιρόπι:
- 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 400 ml νερό
- 1 λεμόνι
- 1 ξύλο κανέλας
Για το γλάσσο:
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT ψιλοκομμένη (200 γρ.)
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- Χτυπήστε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη 3 λεπτά να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέστε και το γάλα.
- Βγάλτε από τον κάδο και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μία σπάτουλα ελαφρά.
- Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί στρογγυλό διαμέτρου 26 εκ. και απλώστε το μίγμα.
- Ψήστε για 55 λεπτά στους 170°C.
- Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τα υλικά για το σιρόπι και μόλις βράσει αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
- Όταν βγει η καρυδόπιτα, ρίξτε το σιρόπι κρύο και στη συνέχεια ρίξτε το γλάσο αφού έχετε λιώσει τα υλικά του σε μία κατσαρόλα. Αφήστε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρετε.
Για το γλάσο :
- Λιώστε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και προσθέστε την κρέμα.
- Συνεχίστε το ανακατέμμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υλικά. Ρίξτε το γλάσο πάνω από την κρύα καρυδόπιτα.Διακοσμήστε με καρύδια.