Ιταλικό Σουφλέ Σοκολάτας Chocolate Volcano Συνταγή με Nestlé Dessert
Σερβίρετε αλά Ιταλικά τους καλεσμένους σας με ιταλικό Σουφλέ Σοκολάτας (Chocolate Volcano) και κλέψτε τις εντυπώσεις!
- 250γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT
- 100γρ. βούτυρο ζωικό
- 10γρ. κακάο σκόνη
- 1γρ. αλάτι
- 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 5 αυγά
- 30γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
- Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα.
- Μόλις λιώσει, ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε για μισό λεπτό.
- Ρίχνουμε και το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
- Βγάζουμε από το μπεν-μαρί και ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας! (είναι πολύ σημαντικό να τα ρίχνουμε ένα ένα έτσι ώστε το σουφλέ μας να φουσκώσει όμορφα).
- Ρίχνουμε το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά μας να γίνουν ένα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε με το μείγμα μας τα 3/4 έτσι ώστε να έχει κενό το μείγμα μας να φουσκώσει.
- Ψήνουμε για 10-15 λεπτά αναλόγως τον φούρνο στον αέρα(μπορείτε στα 10 λεπτά να καρφώσετε με ένα μαχαιράκι και να δείτε μέχρι ποιο σημείο είναι υγρό για ένα ιδανικό αποτέλεσμα).