Τραγανά Γλυκάκια με Σοκολάτα Πραλίνας & Μπανάνα με Nestlé Dessert
Προθερμάνετε το φούρνο σας και φτιάξτε πολύ εύκολα τραγανά γλυκάκια με μπανάνα και σοκολάτα πραλίνας! |
- 50γρ. βούτυρο + λίγο για το σκεύος
- 40γρ. αλεύρι
- 30γρ. τρίμμα καρύδας
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 40γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 300ml. κρέμα γάλακτος
- 2 κουβερτούρες NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα (340γρ.)
- 2 μπανάνες
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180⁰C βαθμούς.
- Αφήστε το βούτυρο να μαλακώσει, προσθέστε το αλεύρι, το τρίμμα καρύδας, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αυγό και ανακατέψτε. Σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος, βάζετε 4 στρογγυλά ατομικά τσέρκια και μοιράζετε το μίγμα ισομερώς. Ψήστε για 7 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει για 10-15 λεπτά.
- Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μια βράση και ρίξτε τη στην τεμαχισμένη κουβερτούρα Πραλίνα. Αφήστε για 5’ και στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τοποθετήστε τη στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.
- Κόψτε τις μπανάνες σε ροδέλες, τοποθετήστε τις πάνω από το ψημένο μπισκότο/βάση και από πάνω περιχύστε με τη γκανάς σοκολάτας. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα και στη συνέχεια σερβίρετε.