Φοντάν με 3 Σοκολάτες Συνταγή με κουβερτούρα Nestlé Dessert
Πρωτότυπη συνταγή για γλυκό με φοντάν με τρεις σοκολάτες σερβιρισμένη.
Για τη βάση
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Γάλακτος 170γρ.
- 60γρ. βούτυρο
- 40γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 60γρ. αλεύρι
Για τη λευκή επικάλυψη
- 2 φύλλα ζελατίνης
- 50 ml γάλα
- 150γρ. τυρί κρέμα 20% λιπαρά (τύπου μασκαρπόνε)
- 100γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Λευκή
Για το γλασάρισμα
- 125γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ
- 20γρ. βούτυρο
- 1κ.σ ζάχαρη άχνη
Για τη βάση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200°C." Σε ένα γυάλινο μπολ κόψτε την κουβερτούρα γάλακτος σε κομματάκια και λιώστε την σε φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 500W (ή εναλλακτικά σε μπεν μαρί).
- Προσθέστε το βούτυρο σε κυβάκια και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε την ζάχαρη, τους κρόκους αυγών και το αλεύρι. Χτυπήστε τα 3 ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και ενσωματώστε στο μίγμα σοκολάτας.
- Προσθέστε πρώτα το 1/3 της μαρέγκας και ανακατέψτε καλά για να ρευστοποιήσετε το μίγμα σας και στη συνέχεια την υπόλοιπη μαρέγκα. Ανακατέψτε με απαλές κινήσεις με μια μαρίζα ή σπάτουλα για να ομογενοποιήσετε.
- Αδειάστε το μίγμα σε τετράγωνη ή παραλληλόγραμμη φόρμα, την οποία έχετε πρώτα βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήστε στον φούρνο σας περίπου για 15 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσει και ξεφορμάρετε.
Για τη λευκή επικάλυψη:
- Βάλτε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό για να μαλακώσουν και στη συνέχεια, στραγγίξετε τα καλά.
- Σε μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε το γάλα και προσθέστε τα φύλλα ζελατίνας. Προσθέστε το μασκαρπόνε και την λευκή σοκολάτα που έχετε ήδη λιώσει στο φούρνο μικροκυμάτων (για 1' σε μεσαία ένταση).
- Απλώστε πλαστική μεμβράνη στην φόρμα και τοποθετήστε από πάνω τη βάση μπισκότο (εάν το γλυκό έχει στενέψει τοποθετείστε αλουμινόχαρτο ανάμεσα στην φόρμα και την μεμβράνη).
- Ρίξτε στη συνέχεια το μίγμα της λευκής σοκολάτας από πάνω (ομογενοποιήστε την επιφάνεια με μία σπάτουλα ή ένα κουτάλι) και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
Για το γλασάρισμα:
- Λιώστε την κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέστε τα 20γρ. βούτυρο, 6κ.σ. νερό και την ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε.
- Κόψτε το γλυκό σε 20 τετράγωνα κομμάτια, γλασάρετε με τη βοήθεια ενός κουταλιού από πάνω (χωρίς να καλύψετε τελείως την λευκή σοκολάτα) και τοποθετήστε πάλι στο ψυγείο για 30’.
- Σερβίρετε 2 κομμάτια ανά μερίδα.