Συνταγή Φωλιές Λευκής Σοκολάτας με Φράουλες & Μους με Nestlé Dessert
Πεντανόστιμες φωλιές λευκής σοκολάτας με μους κουβερτούρας & φράουλες από τον σεφ Κυριάκο Μελά. Δες αναλυτικά τη συνταγή εδώ!
Από τον σεφ Κυριάκο Μελά
- 200γρ λευκή NESTLE DESSERT, λιωμένη σε μπεν-μαρί
- 200γρ κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
- 200γρ Κουβερτούρα NESTLE DESSERT, λιωμένη σε μπεν-μαρί
- 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα
- 240γρ φρέσκες φράουλες
- 50 γρ ζάχαρη
- 6 αλουμινένια σκεύη μιας χρήσης για ατομικά κεκάκια
- Άπλωσε την κουβερτούρα Nestlé Dessert λευκή που έχεις λιώσει, σε όλη την εσωτερική επιφάνεια των αλουμινένιων σκευών και παγώσέ τα στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
- Πρόσθεσε στην κουβερτούρα Nestlé Dessert, που έχεις ήδη λιώσει, τη μαρμελάδα φράουλα και ανακάτεψε καλά.
- Αφού γίνει μια ωραία κρέμα, πρόσθεσε τη σαντιγί με απαλές κινήσεις, για να παραμείνει αφράτη, και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν μια λεία μους.
- Mε ένα ψαλίδι κόψε τις άκρες από την αλουμινένια βάση και αφαίρεσε την ξετυλίγοντας προσεκτικά.
- Γέμισε τις σοκολατένια φωλιές με τη μους, διακόσμησε με τις φράουλες και πασπαλίστε με λίγη άχνη ζάχαρη.
- Πειραματίσου! Δοκίμασε τη συνταγή με όποια μαρμελάδα προτιμάς και γαρνήρισε τις φωλιές σοκολάτας με φρούτα της επιλογής σου.
Καλή σας απόλαυση!