Cupcakes Σοκολάτας του Άκη Πετρετζίκη με κουβερτούρα Nestlé Dessert
Ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και καταπλήξτε τους αγαπημένους σας φτιάχνοντας λαχταριστά cupcakes σοκολάτας με σοκολατένια αυγά!
Για τα cupcakes:
- 3 αυγά
- 100 γρ. γάλα
- 100 γρ. ηλιέλαιο
- 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 125 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. αλάτι
- 70 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη (για το πασπάλισμα)
Για το frosting
- 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200 γρ. τυρί κρέμα, από το ψυγείο
- γλυκό του κουταλιού βύσσινο, για το σερβίρισμα
- Τοποθετήστε αντικολλητικά χαρτάκια μέσα σε 12 θήκες για muffins και αφήστε στην άκρη. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C.
- Σε ένα μπολ βάλτε τα αυγά, το γάλα, το ηλιέλαιο, την κουβερτούρα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι, και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
- Ρίξτε στο μπολ το μείγμα από το αλεύρι, και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Μεταφέρτε το μείγμα σε μια κανάτα και μοιράστε το στις θήκες για muffins.
- Πασπαλίστε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα πάνω από τα cupcakes, μεταφέρτε το ταψί στον φούρνο και ψήστε για 25-30 λεπτά.
- Αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε στην άκρη για να κρυώσουν.
- Μπορείτε να δείτε αν έχουν ψηθεί τρυπώντας τα με μια οδοντογλυφίδα και αν αυτή βγει καθαρή τα muffins μας είναι έτοιμα.
Για το frosting:
- Βάλτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπήστε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
- Προσθέστε το τυρί κρέμα και χτυπήστε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν
- τα υλικά.
- Μεταφέρτε το frosting σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμήστε τα cupcakes.
- Σερβίρετε με λίγο από το γλυκό του κουταλιού βύσσινο.