Brownie Σοκολάτας με Ξηρούς Καρπούς Συνταγή με Nestlé Dessert
Συνδυάστε το γλυκό Brownie με τους ξηρούς καρπούς και απογειώστε την απόλαυση στα ύψη!
- 70γρ φιστίκια Aιγίνης χωρίς αλάτι
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ 200γρ.
- 150γρ. βούτυρο (+ λίγο για το σκεύος)
- 120γρ. ζάχαρη + 40γρ.
- 3 αυγά
- 100γρ. αλεύρι
- 30γρ. καρύδια
- 100γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα
- 1κ.γ. βούτυρο
- Κόψτε με ένα μαχαίρι τα φιστίκια Αιγίνης και σωτάρετέ τα στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Σε ένα γυάλινο μπολ κόψτε την κουβερτούρα σε κομμάτια και λιώστε τη μαζί με το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 500W (μεσαία ένταση). Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέστε στο μίγμα τα 120γρ. ζάχαρη, τα αυγά το αλεύρι και τα φιστίκια.
- Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200°C. Αδειάστε το μίγμα σε μια τετράγωνη/παραλληλόγραμμγη φόρμα την οποία έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήστε για 17-18 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι, βάλτε τα 40γρ. ζάχαρη και μην ανακατέψετε μέχρι να γίνει καραμέλα, προσθέτοντας κατόπιν τα κομμένα καρύδια για 1 λεπτό.
- Αδειάστε το μίγμα σε λαδόκολλα, αφήστε να κρυώσει κ στη συνέχεια κόψτε την καραμέλα σε μικρότερα κομμάτια.
- Λιώστε την κουβερτούρα πραλίνα στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 500W, προσθέστε 1κ.γ. βούτυρο και τα καραμελωμένα καρύδια. Γαρνίρετε το ψημένο brownie με ένα κουτάλι.