Ανάποδη Τάρτα Λεμονιού με Σοκολάτα Συνταγή με Nestlé Dessert
Μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας μία συνταγή για ανάποδη τάρτα με λεμόνι και σοκολάτα.
- 2 λεμόνια
- 4 αυγά
- 200γρ. τυρί κρέμα
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 80γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100ml κρέμα γάλακτος
- 100γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ
- 1 ζύμη για τάρτα
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220⁰C βαθμούς.
- Βγάλτε το ξύσμα από τα λεμόνια και τον χυμό. Μέσα σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, το τυρί κρέμα, το ξύσμα και τον χυμό, την ζάχαρη και το αλεύρι με το σύρμα.
- Σε μια αντικολλητική ταρτιέρα (28 εκ) αλείψτε με λίγο βούτυρο λιωμένο και βάλτε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Όταν κρυώσει το βούτυρο προσθέστε το μείγμα στον πάτο.
- Καλύψτε με την ζύμη. (οτι περισσεύει το γυρνάμε από πάνω). Ψήστε για 20 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ προετοιμάζετε την ganage ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος.
- Εκτός φωτιάς προσθέστε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Είναι έτοιμη όταν γίνει λεία και γυαλιστερή.
- Όταν βγει η τάρτα μας περιχύνουμε με την ganage.