Συνταγή για Ανάμεικτη Μους με Λευκή & Μαύρη Σοκολάτα Nestlé Dessert
Μία συνταγή 6 ατόμων για ανάμικτη μους λευκής και μαύρης σοκολάτας, που θα ξετρελάνει εσάς και τους αγαπημένους σας!
- Κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ (100γρ.)
- Κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Λευκή (90γρ.)
- 3 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 100ml κρέμα γάλακτος
Για τη μους μαύρης σοκολάτας:
- κόψτε σε κομματάκια την κουβερτούρα και λιώστε την σε μπεν μαρί ή σε γυάλινο μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 500W (μεσαία ένταση). Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Προσθέστε το αλάτι στα ασπράδια και χτυπήστε τα με το μίξερ σε σφικτή μαρέγκα. Ρίξτε σταδιακά τους κρόκους στην λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας δυνατά.
- Προσθέστε το 1/3 της μαρέγκας στο μίγμα σοκολάτας ανακατεύοντας δυνατά και προσθέστε σταδιακά την υπόλοιπη με μια μαρίζα ή σπάτουλα, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις το μίγμα από κάτω προς τα πάνω (ώστε να ανακατευτεί καλά η σοκολάτα και να μην πέσει η μαρέγκα) μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Αδειάστε το μίγμα σε γυάλινα ποτηράκια και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Για τη λευκή μους:
- κόψτε τη λευκή κουβερτούρα σε κομματάκια και λιώστε την σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 500W (μεσαία ένταση). Ανακατέψτε ώστε να πάρει μία λεία όψη και αφήστε να κρυώσει για 1-2 λεπτά.
- Χτυπήστε την κρύα κρέμα γάλακτος με το μίξερ σε σφιχτή κρέμα.
- Προσθέστε τη μισή κρέμα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε στη συνέχεια την υπόλοιπη και ανακατέψτε απαλά.
- Προσθέστε το μίγμα στις φόρμες με την ήδη κρύα μους σοκολάτας και τοποθετήστε εκ νέου στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.