Tips για εύκολο και γρήγορο σπιτικό παγωτό με Nestlé Dessert
Σουφλέ σοκολάτας, Σοκολατόπιτα, Φοντάν ή Μοελέ
Ήρθε επιτέλους η ώρα να καταλάβουμε τις διαφορές μεταξύ αυτών των γλυκών, που μοιάζουν αρκετά στο αποτέλεσμα αλλά και στα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για να τα φτιάξουμε αλλά ουσιαστικά διαφέρουν.
Το σουφλέ είναι ένα σοκολατένιο γλυκό το οποίο είναι συνήθως σε ατομικές μερίδες, περιέχει μαρέγκα, φουσκώνει όταν ψήνεται (από τη γαλλική λέξη soufflé = φουσκώνει) και καταναλώνεται αμέσως μόλις βγει από το φούρνο. Αν μείνει χωρίς να καταναλωθεί αμέσως τότε ‘πέφτει’.
Η σοκολατόπιτα είναι ένα σοκολατένιο γλυκό – κέικ που ψήνεται σε ταψί στο φούρνο. Υπάρχουν πολλές συνταγές σοκολατόπιτας που μπορεί να έχουν ξηρούς καρπούς όπως καρύδια, γλάσο σοκολάτας, με σιρόπι κ.ο.κ. o
Το Φοντάν (fondant) είναι κέικ σοκολατένιο που είναι ελαφρώς πιο σκληρό απέξω, λιγότερο αφράτο (και άρα πιο συμπαγές), που λιώνει στο στόμα, το οποίο περιέχει περισσότερο βούτυρο και κρόκους αυγών αλλά και λιγότερο αλεύρι. Συνήθως δεν περιέχει μπέικιν πάουντερ. Εάν το ψήσουμε λίγο λιγότερο ή αν προσθέσουμε κομματάκια σοκολάτας στο κέντρο το αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό με πιο ρευστή σοκολάτα στο εσωτερικό του (Coeur coulant = ρευστή καρδιά)
Το Μοελέ (moelleux) είναι κέικ σοκολατένιο το οποίο είναι μαλακό και αφράτο καθότι στην παρασκευή του χρησιμοποιούμε μαρέγκα (ασπράδια που τα χτυπάμε στο μίξερ), το οποίο περιέχει μπείκιν πάουντερ αλλά και περισσότερο αλεύρι.