Tips Ζαχαροπλαστικής για Ιδανικό ψήσιμο σε φούρνο με Nestlé Dessert
Πώς μπορώ να ψήσω ιδανικά σε φούρνο;
Μην ξεχνάτε να βουτυρώνετε και να αλευρώνετε τις φόρμες ψησίματος, προκειμένου να ξεφορμάρετε τα γλυκά σας με ευκολία. Οι φόρμες σιλικόνης, αντίθετα με ότι πιστεύουν οι περισσότεροι, χρειάζονται και αυτές να τις βουτυρώσετε και να τις αλευρώσετε. - Για να βουτυρώσετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό πινέλο ή ακόμα και χαρτί κουζίνας. - Ρίξτε αλεύρι και φροντίστε να πάει σε όλα τα σημεία της φόρμας σας. Χτυπήστε ανάλαφρα τη φόρμα με το χέρι σας ή στην επιφάνεια εργασίας προκειμένου να αφαιρέσετε το περισσευούμενο αλεύρι. - Μην ξεχνάτε ότι όλοι οι φούρνοι δεν είναι ίδιοι, επομένως η ώρα ψησίματος ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο φούρνου. Αφήστε τα γλυκά να ψηθούν βάσει της αναγραφόμενης ώρας στη συνταγή και προσαρμόστε το χρόνο βάσει εμπειρίας σας, της όψης του γλυκού αλλά και των συμβουλών που θα βρείτε σε κάθε συνταγή από τη NESTLE DESSERT. - Το ίδιο ισχύει και για το υλικό της φόρμας που χρησιμοποιούμε για ψήσιμο. Οι φόρμες τύπου Pyrex χρειάζονται σχεδόν το διπλάσιο χρόνο από τις μεταλλικές για να ψηθεί ανάλογα το γλυκό μας.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται φυσικά και από τη διάσταση της φόρμας που χρησιμοποιούμε και άρα από το πάχος του μίγματος μας. Μικρότερη φόρμα σημαίνει περισσότερο πάχος μίγματος και άρα περισσότερος χρόνος ψησίματος.
Αν η συνταγή δεν αναφέρεται στον τύπο της φόρμας ψησίματος, χρησιμοποιήστε μια μεσαίας διάστασης (στρογγυλή ή παραλληλόγραμμη) και μεταλλική που είναι και η πιο συνηθισμένη μορφή.
Όταν η συνταγή σας περιέχει μπέικιν πάουντερ, αλεύρι που φουσκώνει ή μαρέγκα, μην ξεχνάτε να υπολογίσετε ότι το γλυκό σας θα φουσκώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Για να μην σας χυθεί, φροντίστε να γεμίσετε τη φόρμα ή τα φορμάκια μέχρι τη μέση ή το πολύ μέχρι τα 3/4.