Ρωτήσαμε τους πιο τακτικούς ανθρώπους που ξέρουμε & δημιουργήσαμε έναν οδηγό επιβίωσης για ακατάστατους για ένα τακτοποιημένο σπίτι. Δες εδώ!
Οδηγός Επιβίωσης για Ακατάστατους
Mήπως έχεις βαρεθεί να χώνεις ένα μικρό σύμπαν από πράγματα μέσα στη ντουλάπα κάθε φορά που πρόκειται να σε επισκεφτεί ένας άνθρωπος (που μεταξύ μας είναι κάτι που ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, το αποφεύγεις); Ρωτήσαμε λοιπόν τους πιο τακτικούς ανθρώπους που ξέρουμε (με αυτονόητη προτίμηση σε όσους ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου), αλλά και τους πιο πρακτικούς, βάλαμε κάτω τις συμβουλές που μας έδωσαν, τις διασταυρώσαμε και δημιουργήσαμε περήφανα έναν οδηγό με έξυπνες, αλλά και ύπουλες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις ένα τακτοποιημένο σπίτι.
1. Στρώσε το κρεβάτι μόλις σηκώνεσαι. Θα σου πάρει δύο λεπτά το πολύ. Αν κοιμάσαι με το ταίρι σου και βαριέσαι να στρώνεις το κρεβάτι, απλά φρόντιζε να φεύγεις για τη δουλειά πριν σηκωθεί και άφηνέ το σε εκείνον.
2. Βάζε συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας πλυντήριο και σίδερο. Έτσι, δε θα έχεις συνεχώς απλωμένα και ασιδέρωτα μέσα στη μέση. Επίσης, επειδή ξέρουμε ότι βαριέσαι, διάλεγε πoια ρούχα θέλουν σιδέρωμα οπωσδήποτε. Π.χ. κανείς δεν θα σε καταλάβει αν δε σιδερώσεις πετσέτες και εσώρουχα. Δίπλωσέ τα και βάλε τα στη θέση τους από την απλώστρα.
3. Πάρε κουτιά. Πολλά. Και δώσε τους συγκεκριμένο ρόλο. Έχε ένα για τους λογαριασμούς, ένα για τις αποδείξεις, ένα για λάμπες/ μπαταρίες/ καλώδια, ένα για φορολογικά/ επίσημα έγγραφα κ.ο.κ. Έτσι, ούτε θα ψάχνεις όλο το σπίτι για να τα βρεις – όπως κάνεις τώρα και το ξέρουμε- και θα τοποθετείς σε ένα δευτερόλεπτο αυτό που διαφορετικά θα άφηνες στη μέση. Τοποθέτησέ τα κάτω από κρεβάτια ή μέσα σε ντουλάπες αν έχεις χώρο. Αλλιώς, διάλεξε όμορφα κουτιά που ταιριάζουν στη διακόσμησή σου και τοποθέτησέ τα σε έναν πάγκο ή στη βιβλιοθήκη ή το ένα πάνω στο άλλο στο σαλόνι. Θα ομορφύνουν τον τακτοποιημένο πια χώρο σου.
4. Μη φοβάσαι να ξεφορτωθείς. Ας είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ ξανά τον φορτιστή του κινητού που είχες το 1999 ή το πληκτρολόγιο που ναι μεν δουλεύει, αλλά το αντικατέστησες με ένα καλύτερο. Ούτε χρειάζεσαι καταλόγους από 50 ντελίβερι, τα περισσότερα άλλωστε θα έχουν κλείσει και η αλήθεια είναι ότι πλέον βρίσκεις τα ντελίβερι στο Ίντερνετ. Μάζεψε τα όλα αυτά σε μαύρες σακούλες και ρίξε τα στην ανακύκλωση γιατί μπορεί να επιτρέπεται να είσαι ακατάστατος, αλλά δεν επιτρέπεται να μην έχεις οικολογική συνείδηση!
5. Βάλε πίσω στην κρεμάστρα το πουκάμισο ή το τζιν. Σου παίρνει δέκα δευτερόλεπτα και δεν καταλήγεις με ένα βουνό από ρούχα στο τέλος κάθε εβδομάδας ή με τσαλακωμένα ρούχα που όμως δε φόρεσες ποτέ. Δε φαντάζεσαι πόσο χρόνο συμμαζέματος θα σου γλιτώσουν αυτά τα δέκα δευτερόλεπτα.
6. Κάνε multi-tasking. Μην αράζεις στον καναπέ όσο βράζουν τα μακαρόνια. Κάνε κάτι άλλο. Άδειασε το πλυντήριο πιάτων ή βγάλε τα σκουπίδια. Επίσης, πλύνε επί τόπου το σουρωτήρι ή τις κουτάλες μαγειρέματος μόλις τις χρησιμοποιήσεις. Και ξέρεις ποιο είναι το μπόνους όλου αυτού; Περισσότερη ώρα για άραγμα στον καναπέ μετά το φαγητό, χωρίς να έχεις ένα ακατάστατο σπίτι.
7. Γέμιζε με νερό τις κατσαρόλες, τα ταψιά, τα πιάτα, τα μπολ και τα ποτήρια όταν τα βάζεις στον νεροχύτη αλλά δε σκοπεύεις να τα πλύνεις εκείνη τη στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο πλένονται πιο γρήγορα γιατί δεν κολλούν πάνω τους τροφές που μετά σου παίρνει τον τριπλάσιο χρόνο να ξεκολλήσεις.
8. Τακτοποίησε πριν κοιμηθείς τις μικροακαταστασίες της ημέρας. Πήγαινε το ποτήρι σου στον νεροχύτη, καθάρισε το τραπεζάκι του σαλονιού, πήγαινε τα παπούτσια σου στη ντουλάπα. Αυτά τα πέντε λεπτά, θα κρατούν το σπίτι σου καθαρό και τακτοποιημένο κάθε μέρα.
#NestleNoiazomaiΤip: Σπίτι σε τάξη = ζωή σε τάξη!