Χριστουγεννιάτικες Τρούφες Σοκολάτας συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
Συνταγή για τις πιο απολαυστικές χριστουγεννιάτικες τρούφες με γέμιση πραλίνας φουντουκιού που φτιάξατε ποτέ!
- 3/4 της κούπας (180ml) κρέμα γάλακτος
- 3 κουβερτούρες NESTLÉ DESSERΤ ψιλοκομμένες
- 1/4 της κούπας (60ml) λικέρ αρωματισμένο με φουντούκι
- 1/2 κούπα (110 γρ.) ζάχαρη μαύρη
- 1/3 της κούπας (25 γρ.) φουντούκια
- Βάλτε την κρέμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και δώστε της μια βράση.
- Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα μεσαίο μπολ και ρίξτε την κρέμα από πάνω. Βάλτε το μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει και με ένα μεταλλικό κουτάλι, ανακατέψτε μέχρι το μίγμα μας να γίνει λείο.
- Ρίξτε μέσα και το λικέρ και αποσύρετε το μπολ από το μπεν μαρί.
- Βάλτε λαδόκολλα σε μια μεταλλική φόρμα 20x20εκ. και ρίξτε το μίγμα σας μέσα. Χτυπήστε τη φόρμα σας για να πάει το μίγμα παντού.
- Είναι βολικό να εξέχει η λαδόκολλα από το ταψί για να μπορέσετε να βγάλετε τη τρούφα πιο εύκολα. Βάλτε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μίγμα.
- Σε ένα μικρό τηγανάκι και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά βάλτε τα φουντούκια.Ανακατέψτε συχνά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να μοσχομυρίσουν. Αφαιρέστε από το τηγάνι και σπάστε τα φουντούκια ελαφρά στο γουδί ή στο μούλτι.Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Πασπαλίστε με ζάχαρη τη λαδόκολλα που έχετε βάλει σε ένα ταψί του φούρνου.
- Ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφαιρέστε τη λαμαρίνα από το φούρνο. Ρίξτε από πάνω τη λιωμένη ζάχαρη και τα καβουρδισμένα φουντούκια και αφήστε να κρυώσουν τελείως μέχρι να πήξει το μίγμα. Μεταφέρετε το μίγμα αυτό στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπήστε για να ψιλοκοπούν και να γίνει σκόνη.
- Αφαιρέστε την τρούφα από το ταψί και φέρτε σε θερμοκρασία δωματίου. Κόψτε σε 36 ίσα τετράγωνα κομμάτια .
- Πασπαλίστε το με τη γλυκιά σκόνη φουντουκιού και σερβίρετε.