Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content

Κορμός με Πραλίνα & Καραμελωμένα Μήλα Συνταγή με Nestlé Dessert

Σερβίρετε στους καλεσμένους σας κορμό με πραλίνα και καραμελωμένα μήλα. Μια πρωτότυπη συνταγή για ιδιαίτερες περιστάσεις.
15 λεπτά
Μέτρια
12 ΜΕΡΙΔΕΣ
Κορμός με Πραλίνα & Καραμελωμένα Μήλα Συνταγή με Nestlé Dessert
ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι:

  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα 170γρ. & 130γρ. επιπλέον
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 3 μεγάλους κρόκους
  • αλάτι μια πρέζα
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 30γρ. κορνφλάουρ
  • 60γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • ¼ κ.γ κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. τζίντζερ ξερό
  • έξτρα βούτυρο & λίγο κακάο για το αλεύρωμα του ταψιού
  • 40γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα σε μικρά κομμάτια

 

Για τη γέμιση: 

  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα 170γρ. & 130γρ. επιπλέον
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 4 μήλα golden
  • 100γρ. κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Για το παντεσπάνι:Σε ένα μίξερ με σύρμα χτυπήστε τα αυγά, τους κρόκους, το αλάτι και τη ζάχαρη για 10-15 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν πολύ πολύ καλά.     
  2. Μόλις αφρατέψουν ετοιμάστε το αλεύρι, το κορνφλάουρ, και τα μπαχαρικά κοσκινίζοντάς τα μαζί σε ένα μπολ. Εκεί μέσα ανακατέψτε και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα με μία μαρίζ.     
  3. Προσθέστε το μίγμα με το αλεύρι στο μίγμα με τα αυγά και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.   
  4. Πάρτε ένα ταψί 25x35 εκ., απλώστε λίγο βούτυρο στη βάση του, προσθέστε λαδόκολλα και μετά βουτυρο κακαώνετε τη λαδόκολλα και ψήστε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.    
  5. Για τη γέμιση:Κόψτε τα μήλα σε μικρά κυβάκια και τηγανίστε τα σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα μαζί με το μέλι.    
  6. Σε ένα μπολ  ζεστάνετε στα μικροκύματα την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια για 3 λεπτά στα 500 W. Ανακατέψτε τα μήλα μέσα στην γκανάζ και αφήστε στην άκρη.    
  7. Κόψτε το κέικ σε τρία μέρη στο μέγεθος μίας φόρμας για κέικ και στρώστε με λαδόκολλα ή μεμβράνη τη φόρμα για το κέικ.     
  8. Προσθέστε μια στρώση από το παντεσπάνι στον πάτο της φόρμας και στη συνέχεια τη μισή γκανάζ σοκολάτας με μήλα και έπειτα ένα άλλο στρώμα από παντεσπάνι και την υπόλοιπη γκανάζ σοκολάτας με τα μήλα. Τέλος, προσθέστε ένα τρίτο κομμάτι παντεσπάνι.    
  9. Πιέστε καλά το παντεσπάνι ώστε να μην μείνουν κενά στο γλυκό και αφήστε στο ψυγείο για 4 ώρες.     
     
Μοιράσου τη συνταγή
Μετατρέψτε εύκολα και γρήγορα τα υλικά σας!
Υπολογισμός μετατροπής

Εύκολες συνταγές

Γρήγορα γλυκά με Nestlé Dessert σε περίπτωση που βιάζεστε να απολαύσετε κάτι εξαιρετικά νόστιμο και σοκολατένιο!
Μάθε πως η Nestlé
στηρίζει την παραγωγή κακάο
Μάθε περισσότερα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!